22 Mayıs 2017 Pazartesi

Organik İlaçlar Gübreler

Organik İlaçlar Gübreler

image
                     organik logo ile ilgili görsel sonucu                                                                                                                                                                         
ORGANİK   İLAÇLAR
 Faydalı böceklere, omurgalılara, bitkilere ve diğer canlılara ve çevreye zarar vermeyen güvenli,  ISO 9001 sertifikalı, ruhsatlı   ilaçlardır.
1-)BORDO BULAMACI :  (% 2 lik) Elle yapılır ya da hazır satın alınır                                                                                                                               
    İçeriği: 2 kg göztaşı(bakır sülfat)+1 kg sönmüş kireç+ 97 kg su..                                                                             
   Etkisi…:  Elma, üzüm vb.yumuşak çekirdeklilerde  karaleke ve ateş yanıklığı, kayısı, kiraz ve badem gibi sert çekirdeklilerde bakteriyel kanser, yaprak delen,dalyanıklığı,eriklerde cep hastalığı,şeftalide yaprak kıvrıklığı,kök çürüklüğü vb. Ayrıca: Sonbaharda kışa dayanıklılığı artırmak için,İlkbaharda uyanmayı geciktirmek için sigorta ilaçlaması yapılır.
Kullanım Şekli:İlkbahar aylarında 1,sonbahar aylarında 1 olmak üzere yılda 2 kez maksimum %2 lik doz kullanılmalıdır. Hiçbir ilaçla karıştırılmaz. Eldiven ve maske kullanılır. Rüzgarsız ve don olmayan havalar-da yapılır. Ağaç tamamen ilaçla ıslatılır. İş bitiminde alet suyla temizlenir, el ve  yüz sabunlu suyla yıkanır.                                                                                                        Hasat……:  Uygulamadan  15 gün sonra                                                                                                                                                                Fiyatı ……: (Yaklaşık): ……     
2-) KÜKÜRT: Organik tarımda dozunu aşmamak şartıyla yaygın olarak kullanılır. Genellikle sıvı halde tercih edilmektedir.Pembe tomurcuk döneminde başlayıp,birer hafta arayla mayısın son haftasına kadar verilmektedir.Elmalarda görülen külleme hastalığına karsı kullanılmaktadır.
 A-   ELEMENTER  TOZ  KÜKÜRT    (DP formulations)
İçeriği………..:  Sülfür (Sulphur)                                                                                                                                       
Etkisi………...:  *İyi bir fungusittir.   Külleme, Kırmızı örümcek,
                          * Turunçgillerde pas böcüsü;
                          * Fındıkta ; Kozalak akarı;
                          * Bağda ; Bağ uyuzu ve bağ küllemesi;
Kullanım Şekli: Yağlı ilaçlar hariç diğerleri ile karıştırılabilir.
Hasat…………:    7 gün                                                                                                                                                                
B-EriyebiliTOZ  KÜKÜRT                (WP formulations)
İçeriği………..:  Sülfür (Sulphur)                                                                                                                                          
Etkisi………...:Bağda: Külleme ve bağ uyuzu;
                          Meyvede: Elma küllemesi ve şeftali küllemesi ile armut yaprak uyuzu. Ağaç  akarları; Narenciyede            Turunçgil kırmızı örümceği ve Turunçgil tomurcuk akarı.
                         Süs bitkilerinde:  Gül ve Begonya küllemesi
                           Sebzelerde: Kabakgillerde külleme, nohut antraknozu,  patlıcangillerde külleme, soğan mildiyösü, fasulye pası; bağ uyuzu;
Kullanım Şekli: Yağ ve yağ içeren ilaçlar hariç, birçok ilaçla karışabilir
Hasat…………:   7 gün sonra                                                                                                                                                                                   
      C- SUDA DAĞILABİLEN GRANÜL      KÜKÜRT(WG formulations)                                                                                                                                                 
Etkisi………...: Süs bitkilerinde:  Gül  ve Begonya küllemesi;
                            Sebzelerde: Kabakgillerde Külleme, Nohut Antraknozu, Patlıcangillerde Külleme, Soğan mildiyösü, Fasulye Pası,
                            Bağda;  Külleme, uyuz, Meyvede:  Elma ve Şeftali Küllemesi,   Narenciyede                   .Turunçgil kırmızı örümceği ve Turunçgil tomurcuk akar              
Kullanım Şekli: Yağ ve yağ içeren ilaçlar hariç, birçok ilaçla karışabilir
Hasat…………:   7 gün                                                                                                                                                    
3-)ARAP    SABUNU :    (% 2 lik)              İçeriği…: Potasyum esaslıdır.  Potasyum sabunu olarak ta bilinir.                                                                                                                                                           Etkisi….:Parazit,  yaprak bitleri ve kırmızı örümcekler   Yapraklarda, önceleri beyaz, sonra  sarı ve kahverengi lekeler oluşur.  Daha sonra bu lekeler birleşerek yaprağın kuruyup dökülmesine, dolayısıyla ürün kaybına neden olurlar. Bu zararlılara karşı arap sabunu kullanılır.Kullanım Şekli: 2 kgarap sabunu+1 kg ispirto+ 97 lt su. Arap sabunu ispirto içerisinde eritilir ve suya katılır. Çözelti ile sürgünler ve yapraklar iyice ıslanana kadar pülverizatörle ilaçlanır.Hasat……:                                                                                                                                                               Fiyatı ……: (Yaklaşık): ……     
4-) TOZ  KOKTEYL:  Köstebek, dana burnu  gibi zararlılara karşı kullanılır.
Hazırlanışı: 1/3 alçı tozu + 1/3 kepek +1/3 toz şeker karıştırılıp kuru halde zararlının olduğu bölgeye, yuva ağzına konur. Zararlı bu karışımı yediğinde kuru olan alçı mide ve bağırsakta ıslanıp donarak zararlıyı etisiz hale getirir.
5-)NEEMAZAL :(Gübrenin Ticari İsmidir-Almanya)İçeriği…: % 100 organiktir. Hidistan tropik ikliminde yetişen neem ağacının tohumundan üretilmiştir.                                                                                                 Etkisi…:Yüzlerce çeşit trips,afıt,tırtıl,kabuklu bit ve akara karşı etkilidir. Özellikle de  larvalara, kırmızı örumceklere,yaprak bitlerine karşı etkilidir.Arılara,faydalıböceklere,balıklara,kuşlara ve doğal hayata zararsızdır ve  güvenlidir. Doz 14 günde bir tekrarlanabilir.Kullanım Şekli:  Sebzelerde, meyvelerde ve çiçeklerde kullanılır.6 günde bir tatbik edilebilir . Hasat……:Uygulanmadan 1 gün sonra hasat edilebilir.                                                                                                        Fiyatı(Yaklaşık): 500 cc  lik ambalaj 90 TL
6-)MADEKS:(Gübrenin Ticari İsmidir ): İç kurdunun yumurtalarını parazitleme özelliğine sahiptir.Örneğin diğer ilaçlar yağmur sonrası akıp gitse bile madeksin yağmura karşı dayanıklılığı diğer ilaçlara göre 8 saat fazladır. Uygulamadan 6 gün sonra hasat edilebilir.
EV YAPIMI BAZI ORGANİK  İLAÇLARI  (Böcek İlaçları=İNSEKTİSİTLER)
7-)Sarımsak Yağ Spreyi:Zararlılar üzerinde uzaklaştırıcı etki yapar. Mineral yağ veya saf sabunla karıştırıldığında etkili bir insektisit meydana gelir.
8-)Otlarla Hazırlanan Spreyler:Aromatik otlardan elde edilen solüsyonlardır.
9-)Kırmızı Tozlar: Karabiber, kırmızı biber, dere otu ve zencefilin hepsi capsaiciniçerir.Arazide kullanılmak üzere elde edilir.
10-)Nikotin:Tütün bitkisinden elde edilir. Ev yapımı nikotin ilacının en büyük avantajı birkaç saat sürmesidir. Toprak zararlılarına karşı kullanılmaktadır.
11-)Domates Yaprağı:Domates, patates ve tütün yaprakları zehirli alkoloid içerir.Bu toksinler suda çözünür ve iyice kıyılmış yapraklar suda bekletilerek ev yapımı ilaçlar elde edilebilir.
12-)Tuz Spreyi:Lahana kelebeği ve kırmızı örümceklere karşı kullanılabilir.2 çorba kaşığı tuz ile 4.5lt su karıştırılıp  bitkiye uygulanır.
13-)Kadife Çiçeğinden Hazırlanan Sprey:Kadife çiçeği su ve sabunla karıştırılarak bir solüsyon hazırlanır. Bu solüsyon afit, larvalar ve sineklere etkilidir.
14-)Isırgan Suyu:Ülkemizde özellikle Akdeniz Bölgesinde afitlerekarşı  uygulanır.
15-)İnsektisit Etkili Sabun Spreyi:2.5 çorba kaşığı sıvı sabun,yaklaşık 1 lt suya ilave edilerek karıştırılır.
16-)Bitkilsel Yağ:2 çorba kaşığı mısır veya ayçiçek yağı, 2 çorba kaşığı sıvı sabunla iyice karıştırılır. Karışım bitkiye uygulanır.
.             organik logosu ile ilgili görsel sonucu     ORGANİK   GÜBRELER  
Organik tarımda ilaçlama gibi gübrelemenin de önemi çok büyüktür. Başlıca kullanılan organik gübreler şunlardır;
1) Çiftlik Gübresi: Büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvanlarından elde olunur.Tam yanmış ve kaba elekten geçmiş olmak kaydı ile: İlkbahar ve sonbahar aylarında  ağaçların taç  izdüşümüne, sebzelere  yeteri kadar verilmelidir.(En önemli, en ekonomik ve en yaygın organik gübredir. Hafif tuzluluk içerebilir. Tahlilde yüksek çıkarsa, hassas bitkiler için  yıkanarak kullanılmalıdır. )
2-) Humus : Orman, dal, yaprak, funda çürüntüsüdür.
 Turba (Torf):Besin alımını artırır, dona dayanıklılığı artırır, organik madde içeriğini artırır, tohum çimlenmesini destekler, Toprağı havalandırır ve su alımını iyileştirir, EC ve Ph değerlerini dengeler, Toprak erezyonunu önler, Kök gelişimini teşvik eder  ve hasatta verim ve kaliteyi artırır.
3-) Humik Asitler(Ekohum)Sıvı HumikAsit :Organik toprak düzenleyicisidir.
Organik madde +Toplam humik+fulvik    içerir.
4-) Yeşil Gübreler: Daha çok azot tutan Fiğ, yonca, üçgül gibi bitkiler, kısmen de hemen yeşil aksam yapan arpa gibi buğdaygiller ekilip yeşil iken sürülüp toprağa karıştırılması şeklinde yapıoır.
5- Solucan Gübresi: Çoğunluğu çiftlik gübresi, kısmen de çay posası, rendelenmiş  meyve gibi organik maddelerin, solucanların sindirim sisteminden geçmiş halidir. Çok kaliteli bir gübredir. Ot tohumu, bakteri, virüs vb içermez. Tamamen sterildir. Saksılarda vc. toprağa % 20 oranında katılabilir. Bahçe ve tarlada kullanımı: ortalama 200 kg/dekar dır. 

6-) Deniz Yosunu(AMBALAJLI):Her bitkiye her dönemde,her koşulda mutlaka uygulanması tavsiye edilen,özel olaraküretilmiş güçlü bir aminoasit ve etkili bir sıvı deniz yosunudur.
7-) Biovital (Gübrenin Ticari İsmidir-sıvı gübredir): Toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını düzenleyen etkisi  olmasından dolayı olumsuz iklim koşullarında da bitkiler tarafından hızlı ve kolay alınır. Bu özelliğinden dolayıda çok hızlı etki göst
Organik madde %25             
Toplam azot  : %4.5
Organik azot : %1
pH:7- 8.5 

8-) BİOFER :(Gübrenin Ticari İsmidir-ME-GE Taeım/ANTALYA)                                                                                                                                                          
   İçeriği……….: %0.5 Bakır, %2 Demir ve  %0.5 Çinko içerir.                                                                 
   Etkisi…………: 1-)  Bitkinin fizyolojik yapısını güçlendirerek, aşırı   sıcaklık ya da düşük sıcaklığın  olumsuz etkilerini  azaltır,
                           2-) Ürünün renk, tat ve verimini artırır.
                           3-)İyi gelişen sağlıklı bitki, çoğu hastalık ve zararlılara karşı kendini korur.                                                                                                                                                 
   Kullanım Şekli…..:Tüm bitkilerde *Yapraktan iyice yıkama şeklinde,  vejetasyon  boyunca  15 gün arayla dekara 100 lt suya önceleri  200 cc, sonraları 100 cc miktarında  uygulanır. *Topraktan: Yine vejetasyon  boyunca 15 gün arayla dekara 100 lt suya önceleri  500 cc, sonraları 250 cc miktarında  uygulanır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
  DOZ: Damla sulama sisteminden dekara 250cc-500cc-1000cc şeklinde verilmelidir.Ne kadar verilirse o kadar iyidir.Deniz yosunu bir cok elementi bünyesinde bulundurduğundan ve belli bir dozda kullanıldığında organik tarım şartlarını zorlamadığından bitkiye faydaları büyüktür.İçeriğinde 4 tür deniz yosunu bulundurmaktadır,Yeşil,kırmızı,mavi-yeşil,kahverengi algler.
9-)EKONATURA (Gübrenin Ticari İsmidir):Besin alımını artırır, dona dayanıklılığı artırır. Organik madde içeriğini artırır. Tohum çimlenmesini destekler. Toprağı havalandırır ve su alımını iyileştirir. EC ve pH değerlerini dengeler.
Organik madde    %22       
Tuz      %yok                      
Humik-fulvik asit  %20

Ağır metal       %yok           
pH  : 6-7     
Mineral madde      %20

Nem         %25-30                  


10-)EKOHUM ORGANİK(Gübrenin Ticari İsmidir).Katı haldeki humik asit.
Organik madde       %40               
Tuz   : yok
Humik-fulvik asit  %40
Ağır metal      yok
Ph          : 6-7              
Nem                %25-30



11-)EKOLİT:(Gübrenin Ticari İsmidir. Uygun formda zeolit (=Klinoptiloit) + humik-fulvik asit
Mineral madde     : %30
Organik madde     : %22
Tuz       : yok
Humik-fulvik asit   :%20
Ağır metal               : yok
pH                         : 6-7



12-)EKOGÜBRE(Eko10 NPK):Toprağı havalandırır ve su alımını iyileştirir.İçerisindeki kükürtten dolayı EC ve  Ph değerlerini dengeler.Toprakerezyonunuönler.Kök gelişimini teşvik eder ve organik maddece zengindir.Besin alımın artırır,dona dayanıklılığı artırır,organik madde içeriğini artırır ve tohum çimlenmesini destekler.
Organik madde     %25
Ph     6-7
Toprak azot       %10
Toplam potasyum%10
Toplam fosfor     %10
Toplam kükürt     %20
Nem                   %20


13-)EKOOSP(Gübrenin Ticari İsmidir: NPK +SO3+Organik madde
Organik madde    %20
Toplam azot        %5
Toplam P2O5     %15
Ağır metal             yok
Ph6.5-7.5




SIVI GÜBRELER
14-)Aminoasitler+enzim+vitaminler:
Azotlu sıvı organomineral gübre bitki aktivatörü(katalizör)
Toplam azot           %14
Toplam organik azot %1.8
Toplam organik madde   %30
Ph  : 2-4



15-)CLEVER(Gübrenin Ticari İsmidir:Organik madde NPK mikro elementler
Toplam azot                    : %10
Toplam organik madde   %30
Toplam P2O5                   : %5
Toplam organik azot         : %1
Toplam K2O                      : %5
Suda çözünür (fe,mn,zn) :  0.05
Ph      : 2-4


16-)EKOFEED  CA(Gübrenin Ticari İsmidir:Kök çürüklüğü ve çiçek burnu çürüklüğüne son verir.
Toplam azot        %8
Nitratlı azot             %7.5
Amonyum azotu %0.5
Suda çözünür (Ca)Kalsiyumoksit)  : %12
Ph                                  2-4




17-)Zn (Çinko Esaslı Gübre Çözeltisi):Sağlıklı gelişim ve verimde artış sağlar.
Suda çözünür çinko(Zn) : %11
18-)EKOFULL(Gübrenin Ticari İsmidir-(Bitkisel Menşeli Humik Asittir):Sağlıklı gelişme ile verimde  %30 a kadar  artış sağlar.
19-)EKOLEKS(Gübrenin Ticari İsmidir-Azotlu (sıvı organik gübre şilempe):%100 organik yapıda sıvı bitki besin kaynağıdır.
Organik madde   : %40,    Suda çözünür  K2O      : %5Topl. Org. azot   : %0.5pH: 5-7
20- EM-A : (Gübrenin Ticari İsmidir,Japon menşeilidir)Etkin mikroorganizmalar içeren çoklu bakteri gübresidir.Toprağı canlandırır.  Toprakta olup ta bitkinin alamadığı elementleri yarayışlı hale getirir. Ürünün orijinal renk ve kokusunu sağlar. Raf ömrünü uzatır. Topraktaki tarım ilacı kalıntılarını yok eder. Soğuklarda koruyucu etki yapar. Organik atıkları hızla parçalayarak gübreye dönüştürür.
  1. TOZ  GÜBRELERİNDEN BAZILARI
                                   (Damla Sulama İçin) 
21-)COMBİ:Polen tozlarını geliştirir,çiçek ve sonrasında meyve tutumunu artırır.Kaliteli ve bol ürün sağlar.
22-)ZİNC: En iyi sonucu almak için noksanlıklar görülmeden önce verilir.
19-)BALANCE(Gübrenin Ticari İsmidir:Tamamen çözünebilen yüksek orandaki makro elementleri (NPK) bünyesindebulunduran, bitki bünyesinde hızlı bir etki yaratan çok yönlü bir gübredir.
23-)KALYY(Gübrenin Ticari İsmidir,) İçerdiği N,P,K sayesinde bitkilerde eksilen floem dokularının oluşumuna yardımcı olur.
24-)BOLD:Bitkilerde protein sentezine,hücre zarı birleşimine,bitkide sağlıklı bir kök gelişimi sağlayançiçek oluşumu ve dayanıklılığı gerçekleştiren gübredir.
25-)EKOGUARD(Gübrenin Ticari İsmidir) :Yaz sıcaklarında ağaçları serin tutar,güneşin zararlı ışınlarından korur.Güneşyanıklığı,sıcaklık stres bozuklukları,zararlı haşere saldırıları.
26-)AMBİANS:(Gübrenin Ticari İsmidirN,P,K lıorganomineral gübredir. Ekimden hasata kadar,
Toplam azot                    : %10
Toplam organik azot     : %1
Toplam oranik madde  : %30
Toplam P2O5                 : %5
Toplam K2O                   : %5
Suda çözünür(Fe)          : %0.05
Suda çözünür(Fe)          : %0.05
Suda çözünür(Mn)        : %0.05
Suda çözünür(Zn)         : %0.05
Ph                                    : 2-4


    

Toplam azot                         : %14
Toplam organik azot          : %1.8
Toplam organik madde      : %30
Ph                                           : 2-4


    

27-)ELZEM:(Gübrenin Ticari İsmidir) Bitki aktivatörü / katalizör,Bitkinin her döneminde güvenlekullanılır.
Son Söz: Organik (ekolojik) ilaç ve gübreler kullanıldığında hem sürdürülebilir sağlıklı beslenme sağlanmış olacak,  hem de ekolojik denge korunmuş olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lycium chinense

Ülkemizin sahil bölgelerinde yüksek nemden dolayı meyve veriminin çok güç veya düşük olduğu görülmekle birlikte, 2000 m yüksekliğe kadar ...